Saturday, September 01, 2007

OK, that's high enough.

We've finally topped out the concrete, with the flatwork remaining. The above view (Lucky included for scale) is from the West, with the top of the nearest wall being ground level and the base of the curtain wall. The large wall parallel to it defines the East edge of the public space.

From the Northeast, the ground level on the left is the kitchen, and the study will be above that, with a door to the terrace over the guest wing and some windows.
From the East, the box in the foreground is the garage, featuring pre-cast concrete planks (the slabs with the holes in them). We're using these to better support the "green terrace" that will go on top of it. This terrace has a few things going for it: a softer, more natural view from the master bedroom, a cooler garage, and less forceful water runoff in rainstorms. And, if I get my act together to install a graywater system, free irrigation water.

No comments: